Jeg har gennem de sidste 8 år bagt mange mange boller til fryseren. Vi har været alt fra 3 til 8 personer til morgenmad i hverdagen, så det var nødvendigt at lave store portioner af alverdens slagt boller. Disse er en af mine favoritter, fordi de kogte kartofler holder bollerne fugtige og friske på en lækker måde. Så kan man drysse hvad man vil henover dem, i denne version blev det til både solsikke- og græskarkerner. Noget af dejen blev lagt i små brødforme, så der er lidt sjov til madpakken.
Ingredienser:
200 gram kogte kartofler
2 dl kogende vand
2 dl kærnemælk
40 gram øko gær
1 spsk honning
3 dl havregryn
2 tsk salt
600 gram hvedemel
Har du en rest kartofler tilbage fra aftensmaden, er dette en god måde at få dem brugt på. Blend 200 gram kartofler med kogende vand og bland massen med kærnemælk. Mærk lige efter om det er køligt nok og smuldr derefter gæren ned i. Tilsæt sirup, havregryn, salt og melet og ælt til du har en smidig dej. Lad dejen hæve lunt ca 1 time og form bollerne. Bages ved 215 grader i ca. 12 minutter.