Tærter er en af de nemmeste ting at variere, så derfor hører den til et af vores faste aftensmad indslag. Måske ikke hver uge, men det er en af de retter vi spiser mest. De smager fantastisk, mine favoritter er vegetarisk, med røget laks eller kylling. Opskriften herunder er på 3 mindre tærter á 20 cm. Hvis jeg laver en stor tærte bruger jeg 125 gram smør og 4 dl mel.
Dej:
80 gram smør i tern
3 dl mel (2 dl graham, 1 hvede)
0,40 dl koldt vand
½ tsk salt
Fyld:
3 æg
2 dl hytteost
1 tsk salt
1 fed hvidløg, presset
1 tsk timian, frisk eller tørret
2 store håndfulde frisk spinat, hakket
1 dl edemamebønner eller ærter
100 gram kyllingestrimler
Ost
Fremgangsmåde:
Bland smør, salt og mel og kram det sammen i skålen, til du står med en smuldredej, der ligner groft rasp. Hæld vand over og ælt hurtigt dejen sammen. Læg den i køleskabet 10 minutter.
Efter 10 minutter fordeles dejen i formene og bages 10 minutter ved 180 grader.
Pisk æggene og bland dem med hytteost, salt, timian og hvidløg. Fordel grøntsager og kød på tærtebundene, hæld æggemassen over og bag tærterne 25-45 minutter, alt efter om det er små tærter eller 1 stor. 10 minutter inden du tager tærterne ud, kan du drysse revet ost over efter smag. Jeg plejer at bruge frisk mozarella i tern og parmesan i flager.
Du kan servere tærterne med en lækker salat af spinatblade, fetaost, avokado og friske ærter, vendt i dressing af lidt olivenolie, citronsaft og honning.