Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Tizza?

Påske og mad 029Påske og mad 030
En dag hvor jeg ikke helt kunne bestemme mig for om jeg ville lave tærte eller pizza, kom jeg på denne opskrift. Jeg serverede den sammen med en lækker ovnbagt laks og frisk salat. Den blev et stort hit – og resterne af tizzaen kom med i madpakken dagen efter.

3-4 personer

500 g kartofler
150 g squash
2 æg
1 dl skyr
80 g cheddar 48+

Tærtedej:
1 rulle fersk tærtedej eller:
2 dl grahamsmel
2 dl hvedemel
125 gram smør
½ dl vand
1 tsk salt

Fremgangsmåde:
Bland mel og salt, skær smøret i små tern og mos det med fingrene mellem melet, til du har en smuldret masse. Hæld ½ dl iskoldt vand i dejen, saml den hurtigt og læg den under film i i skål i køleskabet 15-20 minutter. Rul den herefter ud til en 3-4 mm tykkelse og forbag den i 10 minutter.

Kog et halvt kilo kartofler og lad dem stå i vandet og trække 5 minutter. Snit squashen i fine stave og skær to løg i ringe. Rist løgene, først i smør ved høj varme et halvt minut, herefter skruer du helt ned og lader dem stege ved svag varme i 10-15 minutter, til de er mørke og karameliserede (ikke brankede).

Mos kartoflerne med æg, cheddar og 1 dl skyr, salt, peber og muskatnød og bred mosen ud over den udrullede tærtedej. Pynt med squash og løg, og sæt tizzaen i ovnen ca 30 minutter ved 175 grader.