Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Wannabe lasagne

Nogle gange kan det være svært at blive ved med at finde på retter, men hvis man så serverer dem lidt anderledes, så er det sjovere at spise. Jeg skulle for første gang introducere pasta lavet af sojabønner for mine børn, og var lidt skeptisk omkring mit projekt, så jeg tænkte, at hvis jeg nu sovser det godt og grundigt ind i sauce, så opdager de det nok ikke en gang. Og ganske rigtigt, der blev slet ikke spurgt til den nye pastatype. De spiste og udbrød flere gange Mmmm hvor smager det godt! Altså RIGTIG godt mor! jubiii 🙂

Men retten mindede også meget om lasagne som de elsker, så allerede der var jeg foran på point. Her kommer opskriften:

Ingredienser (4-5 personer)

1 pakke spaghetti af sojabønner (200 gram) Der bliver meget selvom det ser ud af lidt.

700 gram øko oksekød 9-12 %
1 stort løg
3 fed hvidløg
4 gulerødder
3 spsk worchestershire sauce
2 spsk brun farin
3 dl kogt vand med bouillon (½ terning)
2 dåser flåede hakkede tomater
Karolines LET Mornay sauce
1 dl mælk
125 gram Mozarella ost
Salt og krydderier efter egen smag. Jeg brugte 2 spsk af et nyt blandingskrydderi jeg fik til jul, Pasta Pasta fra Mill&Mortar, der er suverænt både til fars, saucer og ekstra smag til diverse gryderetter og marinade.
Tilbehør: Grønne bønner og evt. et hvidløgsflute.

Fremgangmåde:
Riv løget og pres hvidløgsfed. Skræl gulerødder og riv dem groft. Opvarm olie eller smør i en gryde og steg løg og hvidløg ved svag varme 3 minutter uden de tager farve. Herefter ristes kødet til det får farve, og gulerødderne smides i. Tilsæt bouillonvandet og lad det hele fordampe ved at lade kødet simre 5 minutter. Tilsæt worchestershire sauce, farin og tomater, salt og krydderier og lad det simre ved svag varme 10-30 minutter. Kødsauce bliver kun bedre af at stå og simre, men du kan sagtens bruge saucen efter 10 minutter.

Du får muligvis en rest kødsauce til overs her, men smid den i en boks i fryseren, så er der lige til et hurtig opvarmning en dag, det skal gå stærkt.

Kog pastaen 6 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra.

Hæld en kvart Karolines let Mornaysauce i bunden af et fad, sammen med 1 dl mælk. Hæld derefter pastaen i bunden af fadet og kødsauce over, et godt tykt lag, ca 2 cm af hver. Al pastaen skal være dækket af kødsauce. Hæld den sidste kvarte Let Mornay sauce (du behøver ikke bruge hele pakken, jeg brugte en halv) og hvis du har lyst til ekstra garnering, så skær en mozarella over og drys med lidt rasp. Sæt fadet i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. Hold øje med at den ikke bliver for mørk, så skruer du lidt ned for varmen.

Jeg serverede med grønne bønner der var godt ristede i ovnen, det bliver de virkelig lækre og knasende gode af! Gnid dem godt ind i olie og varm dem 25-30 minutter ved 200 grader. Vend dem i ny og næ.