Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Wok med bønnepasta

Jeg havde en rest tilbage af denne geniale pasta lavet af sojabønner og tænkte at fordi den har den gode seje konsistens som nudler, måtte den kunne bruges som nudler. Og jeg fik ret, børnene ænsede ikke at det var en ny ingrediens. De spiste og kommenterede kun at retten var god! YES!

Ingredienser (3 personer)

3 koteletter eller 300 gram kylling i strimler
Marinade:
2 spsk raps eller solsikke olie
2 spsk soja
1 cm finthakket ingefær
2 fed presset hvidløg

Grønt:
4 gulerødder i tynde stave
1 rød peber
½ broccoli
200 gram svampe
1 løg
10 cashewnødder, fint hakkede

Pisk marinaden sammen og mariner kødet i 15 minutter, mens du snitter grøntsagerne. Hvis du er bange for at broccolien bliver for hård, kan du skære den i kvarte buketter og lægge dem i en skål med kogende vand 2 minutter. Hæld vandet fra (og lad dem dryppe godt af inden du tilsætter dem i wokken).

Fremgangsmåde:
Tag den tidligere kogte bønnepasta ud af køleskabet og læg dem i en skål, tilsæt lidt kogende vand et minuts tid, og hæld vandet fra igen. Gør det samme med broccolien, hvis du ikke kan lide den for sprød.
Lynsteg først kødet i marinaden 3-5 minutter til strimlerne er gennemstegte. Tag dem op og læg til side. Lynsteg herefter alle grøntsagerne og når de som du kan lide dem, hælder du nudlerne over og rører godt rundt, tilsæt evt. 1 dl kogt vand og 2-3 spsk soja inden du serverer retten med kødet og de hakkede cashewnødder på toppen.