Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Curry med røde linser og perlespelt

Dette er en superlækker spise, der er nem at lave, på trods af de mange ingredienser. Retten passer sig selv i gryden, mens duften langsomt spreder sig, og man begynder at trippe utålmodigt rundt med kniv og gaffel i hånden 🙂 Den smager fantastisk som den er, med en klat græsk yoghurt på toppen og ristet brød.

Ønsker du kød til retten, kan du starte med at riste bacontern inden grøntsagerne kommer på, eller servere gryderetten sammen med et kyllingebryst.

Mad marts 2015 031

1 stort løg
2 små fed hvidløg
200 g hvidkål
200 g  kartofler
50 g perlespelt, skyllet
1 dl røde linser, skyllet
3 spsk karry
1 spsk spidskommen
1 tsk gurkemeje
1 stk chili
½ dl hvidvin
1 spsk olivenolie

5 dl vand + 1 grøntsagsboillonterning

Rist grøntsager i olie, hæld lidt hvidvin på. Tilsæt linser og kerner samt vand med bouillon og lad det simre i 20-30 minutter, server med en klat græsk yoghurt på toppen og et grovbaguette. Mums!