Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Kyllingtærte med spidskålssalat

Tærte er noget mine unger altid elsker at få serveret til aftensmad, så det får vi ret tit. I dag blev det til en kyllingetærte, med ekstra fyld af broccoli, rodfrugter i tern og et løg.

Ingredienser:
Bund:
Man kan springe over processen her, hvis man har købt en rulle bund.
2 dl hvedemel
2 dl grahamsmel
110 gram smør
1 tsk salt
½ dl vand
Mix alt undtagen vand i en foodprocessor, og når det ligner havregryn, hælder du vandet i og kører videre 20 sekunder, til dejen har samlet sig. Det kan også gøres ved håndkraft, bare smuldre smørret godt ned i melet.
Læg dejen i en pose i køleskabet, til den er kølet ned og blevet lidt hårdere. Fordel den i et tærtefad ca. 15×25 eller et rundt 25 diameter – og bag den i ovnen 15 minutter ved 200 grader.

Lav fyld imens:
200 gram kyllingbryst, stegt
½ broccoli
2 gulerødder i små tern
100 gram selleri / persillerod eller pastinak i små tern
1 løg
2 fed hvidløg

Æggemasse:
4 æg
1,5 dl hytteost
1 tsk salt og 1 spsk timian
Peber

Steg løg og rodfrugter 3-4 minutter og tilsæt broccoli og hvidløget. Steg videre 3 minutters tid. Du kan evt. hælde ½ dl vand på og lade det fordampe, for at blødgøre broccolien lidt. Steg kyllingen på en anden pande. Fordel det hele på den bagte dej og hæld æggemassen over. Pres det sammen så ægget kommer godt rundt og helt ned i bunden. Riv evt. lidt ost over toppen. Bag tærten 35 minutter ved 200 grader. Skru evt. lidt ned, hvis den bliver for mørk.

Server med fintsnittet spidskål, æbler i tynde skiver og ristede cashewnødder.
Lav evt en dressing af 2 spsk olivenolie, saft af ½ citron og lidt salt.

2016-09-06-19-02-09