Hvis der er noget mine børn elsker at få med til frokost er det pitabrød. De kan varieres på 100 måder, alt efter hvad der er i køleskabet og hvad vi har fået til aftensmad dagen før. I dag fik de ekstra sunde pitabrød med, for jeg lavede hjemmelavede falafler i går. Så de blev proppet med falafler, salat, rucula, æblestykker og ristede pinjekerner og små stykker mozarella. Lækkert, frisk og med masser af smag.
Hvis du har mod på at bage pitabrødene selv, er der en nem opskrift her:
- 4 dl vand
- 1 1/2 dl yoghurt natural
- 1 tsk salt
- 30 g gær
- 2 spsk olivenolie
- 7-9 dl mel(jeg bruger tit grahamsmel eller speltmel og hvedemel, ca. halvt af hver)
Gæren røres ud i vand og yoghurt, tilsæt olivenolie. Bland ca halvdelen af melet i sammen med 1 tsk salt og tilsæt efterhånden mere mel, til du har en god dej der hverken klæber eller virker for tør. Lad den stå på køkkenbordet en times tid for hævning. Du kan også lave dejen om aftenen eller morgenen og lade den langtidshæve i køleskabet, blot med 10-20 gram gær og bage pitabrødene når I skal spise næste dag. Tag dejen ud 15 minutter forinden , form 6 store runde flade boller og læg dem på bagepladen, der er beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i 20 minutter med et klæde over. Pensl med mælk og bag dem i en forvarmet ovn, først 5 minutter ved 220 g og derefter ca. 15 minutter ved 200 g. Tag dem ud, skær dem op og fyld dem med alverdens lækre sager.